2015. február 18., szerda

Köszöntő

Drága Blogger!
Köszöntelek a blogon!

Igazából nem akarok sablonos szöveget írni, így röviden összefoglalom, miről is fog szólni ez a blog. Ha elolvastad a Mi is ez? című modult az oldalsávban, akkor lehet egy kicsi fogalmad róla. De ott sem fogalmaztam pontosan, így itt elmondom neked.
Mint mindenki, te is mindennap találkozol olyan dolgokkal, amik már annyira bökik a csőröd, hogy legszívesebben a halálba kívánnád az adott embert/blogot. Hát, nyugodj meg, nem vagy egyedül. Én is pontosan így érzem, és egy ideje érlelődik bennem ez az ötlet, de eddig nem mertem lapra (illetve monitorra vetni). Hát, most megteszem.
Kezdeném azzal, hogy senkit nem áll szándékomban megsérteni, ezért már most leszögezném, hogy egy adott nevet fogok választani minden cikkemben, így senki nem fogja magát úgy érezni, mintha egy adott személyről íródna, és ő tudná, ki ő. Jelenlegi helyzetemben úgy néz ki, hogy a név a Rózsika lesz..
Szóval, minden cikkemben lesz egy Rózsika, aki vagy egy ember lesz, vagy egy blog. Szóval, ha ilyet láttok, ne küldjetek el a diliházba egyből, nem ment el az eszem, csak nem szeretnék senkit megalázni. És ha valaki magára ismer? Egy szóval sem említettem, hogy róla szólna, tehát, az én lelkiismeretem tiszta. Az övé már kevésbé, ha magára veszi...
Szóval, olyan cikkeim lesznek, amikben alapvető hibákról beszélek. De nem ilyen: Alapvető hibák, amiket rendszeresen elkövetünk!, vagy: Tanulj meg blogot vezetni!
Nem. Eszem ágában sincs. Ha egy kicsit lentebb tekertek, egyből észreveszitek a Tervbe vett cikkek nevezetű modulom, amiben az eddig megtervezett cikkeimről olvashattok.
Az első ilyen témám az Attól, hogy fanfic miért sablon? lesz, de erről később.
És még mi lesz itt?
Kritikák. Kritikák minden mennyiségben. Blogkritikák, hogy pontosítsunk.
Előre leszögezném, hogy nem áll szándékomban megsérteni, megalázni bárkit is, én csak őszinte véleményt mondok. Akár történetes, akár kritikás, akár cikkes, akár mindenes, akár szépségápolásos blogokról. Szóval, összességében mindenféle blogról.
De nem ilyen kétmondatos kritikákat írok, bár nem is a KKK-hoz hasonlókat, hanem köztes állapotban a blogról.
Amiket figyelembe veszek egy blogkritizálásánál:

  • A kinézet, bár erre nem sok hangsúlyt fektetek. 
  • Az egyediség
  • A történet elképzelése
  • A kivitelezése
  • Karakterek kidolgozása
  • Leírások
  • Párbeszédek
  • És végül az összkép
Az összesen pontszám 160 (minden egyes szempont 20 pontot ér)



Tehát, ennyi minden lesz egy a kis blog, azonban nem túl gyorsan fognak pörögni az események, hiszen időhiányban szenvedek én is. Viszont, igyekszek mindent időben hozni.

Az első cikkig/kritikáig is kitartást mindenkinek, és hatalmas ölelést küldök mindenkinek! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése